Hälsosam och prisvärd skolmat nära dig

Vår utmaning är att kombinera ett optimalt pris med bästa måltid utan att göra avkall på bra råvaror. Tillagat på ett sätt som säkerställer en hög smakupplevelse.

Om Skolfood

Det svenska skolköket

Gruppbild på personal hos Skolfood framför deras bil.

Många av våra kunder har vi samarbetat med i många år och det är tillsammans med dem vi har utvecklat vår verksamhet.

Skolfood grundades 1995 och har gått från ett kök i Göteborg till nio stycken runtom i Sverige. På samma sätt som köken har ökat har även skolorna vi levererar till blivit fler, vilket betyder att vi jobbat hårt på att utvecklas för att ge bästa möjliga mat till eleverna.

Under åren har vi försökt kartlägga vad det är som gör att en skola väljer en specifik leverantör. Vi har inte funnit någon röd tråd utan tror att valet skett genom kontakter, tips, ömsesidigt förtroende och förhoppningar. Varje år får vi krav på vad maten ska innehålla, vilka råvaror det ska vara, önskemål till våra menyer, och om det ska vara ekologiskt eller inte. Vi har funnit att många har priset som högstaprioritet, detta har gjort att vi vill göra så bra mat som möjligt till bästa möjliga pris.

Vår utmaning är då kombinationen av ett optimalt pris och bästa måltid. Samtidigt som vi inte gör avkall på bra råvaror tillagade på ett sätt som säkerställer en hög smakupplevelse. Vi tror, och hoppas, att det i framtiden kommer ställas större krav på oss leverantörer och har därför ökat tempot vad gäller skolmat som byggs på hållbar utveckling. För elevernas skull.

Rotfrukter och grönsaker uppdukade på ett bord.

Maten är viktig

Måltiderna och dess karaktärer har under åren förändrats. Idag tycker vi att vi lagar skolmat som kan jämföras med mat som serveras på en lunchrestaurang, skillnaden är att vi oftare serverar pasta, köttbullar, korvstroganoff och tacos. Till ett pris som motsvarar en kopp kaffe på stan.

Personer som lägger up mat på sina brickor vid ett buffébord på en skola.

Bättre skolmat

Vi erbjuder olika lunchkoncept som är anpassade efter just er skolas behov och önskemål.

Morotssoppa serverad i en djup skål.

KRAV-certifierade

Vi är KRAV-certifierade. Detta innebär höga krav på såväl råvaror som tillagningssätt.

Boka möte
031 – 29 56 90 info@skolfood.se
KRAV-certifiering