Många av våra kunder har vi samarbetat med i många år och det är tillsammans med dem vi har utvecklat vår verksamhet.
Skolfood grundades 1995 och har gått från ett kök i Göteborg till nio stycken runtom i Sverige. På samma sätt som köken har ökat har även skolorna vi levererar till blivit fler, vilket betyder att vi jobbat hårt på att utvecklas för att ge bästa möjliga mat till eleverna.
Under åren har vi försökt kartlägga vad det är som gör att en skola väljer en specifik leverantör. Vi har inte funnit någon röd tråd utan tror att valet skett genom kontakter, tips, ömsesidigt förtroende och förhoppningar. Varje år får vi krav på vad maten ska innehålla, vilka råvaror det ska vara, önskemål till våra menyer, och om det ska vara ekologiskt eller inte. Vi har funnit att många har priset som högstaprioritet, detta har gjort att vi vill göra så bra mat som möjligt till bästa möjliga pris.
Vår utmaning är då kombinationen av ett optimalt pris och bästa måltid. Samtidigt som vi inte gör avkall på bra råvaror tillagade på ett sätt som säkerställer en hög smakupplevelse. Vi tror, och hoppas, att det i framtiden kommer ställas större krav på oss leverantörer och har därför ökat tempot vad gäller skolmat som byggs på hållbar utveckling. För elevernas skull.