Samtliga våra kök är KRAV-certifierade.

Detta innebär höga krav på såväl råvaror som tillagningssätt. Omställningen i våra produktionskök har varit omfattande då många delar har anpassats till dessa krav.

Captura de pantalla 2016-03-21 a las 2.51.09 p.m.

För att nämna några delar:

·Vi har åtagit oss att delar av våra inköp skall vara KRAV eller Ekologiskt. För tillfället har vi ca 14% av våra råvaror på denna nivå och kravet är att denna siffra skall ökas varje år. Till alla våra skolor levererar vi bl a ekologisk mjölk, såväl som dryck som i tillagning.

·Vi har källsortering på tallriksmatrester och tillagningsrester, samt papper, papp, metall, glas och plast.

·Vi har enbart Svanen-märkta kemiska produkter för disk och städ.

·Vår kökspersonal har genomgått utbildning för KRAV.

·Våra chaufförer har utbildats i EKO-körning.

·All fisk är MSC-märkt.

Hela produktionen skall genomsyras av Hållbar Utveckling. Dessutom har vi krav på våra leverantörer att:

·Enbart leverera europeiskt fläsk-, nöt- och fågelkött.

·Leveranser skall vara genomtänkta för minsta miljöpåverkan.

·I övrigt arbeta för leverans av närodlade produkter.

·Säsongsvariera grönsaker som ger möjlighet till närodlat.

·Vi väljer i möjligaste mån lokala producenter och leverantörer.

fruits-vegetables-heart